Het SummerRain beregeningssysteem

Nooit was sproeien zó makkelijk

Planten en bomen kunnen niet zonder water. Met een beregeningssysteem krijgen uw planten, gazon en bomen altijd voldoende water om te groeien en te bloeien. SummerRain is een slim en degelijk beregeningssysteem; eenvoudig aan te leggen, betrouwbaar en betaalbaar. En of het nu gaat om een grasveld van formaat, een Engelse border of bloembakken op een balkon, het beregeningssysteem zorgt in alle gevallen voor een optimale beregening.

Met een SummerRain beregeningssysteem kunt u het op elk gewenst moment laten 'regenen'. Door een computer aan het sproeisysteem te koppelen, bepaalt u wanneer, hoe vaak en hoe lang uw tuin wordt beregend. Ook wanneer u op vakantie bent!

Download de SummerRain brochure.

Onze voordelen

 • Eenvoudige installatie
 • Beregeninginstallatie volledig naar wens samen te stellen
 • Kwalitatief hoogwaardige materialen
 • Vorst- en zonbestendig
 • Onderhoudsvrij
 • Duurzaam
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt

Hoe stel je het beregeningssysteem samen?

Maak zelf uw sproeiplan

Duidelijk is dat SummerRain een flexibel beregeningssysteem biedt dat helemaal aan uw wensen (en die van uw tuin) kan worden aangepast. Om zelf een indruk te krijgen van de perfecte beregeningsinstallatie voor u en de producten die u daarvoor nodig heeft, adviseren wij het plan uit te tekenen op ruitjespapier.

Belangrijk is om uw tuin op schaal te tekenen: bijvoorbeeld schaal 1 op 100, waarbij 1 cm op de tekening staat voor 100 cm (1 mtr) in uw tuin.

Volg bij het uittekenen van het beregeningssysteem de onderstaande stappen. We beginnen met de sproeiers. Ook kunt u ons het aanvraagformulier voor een beregeningsplan toesturen. Op basis van de gegevens maken wij een beregeningsplan op maat voor u.

Hoe stel je de beregeningsinstallatie samen?

Maak zelf uw sproeiplan

Duidelijk is dat SummerRain een flexibele beregeningsinstallatie biedt dat helemaal aan uw wensen (en die van uw tuin) kan worden aangepast. Om zelf een indruk te krijgen van het perfecte systeem voor u en de producten die u daarvoor nodig heeft, adviseren wij het plan uit te tekenen op ruitjespapier.

Belangrijk is om uw tuin op schaal te tekenen: bijvoorbeeld schaal 1 op 100, waarbij 1 cm op de tekening staat voor 1 meter in uw tuin.

Volg bij het uittekenen van het beregeningssysteem de onderstaande stappen. We beginnen met de sproeiers. Ook kunt u ons het aanvraagformulier voor een beregeningsplan toesturen. Op basis van de gegevens maken wij een beregeningsplan op maat voor u.

Laat ons helpen uw beregeningssysteem samen te stellen!

Laat ons helpen uw beregeningssysteem samen te stellen!

Stap 1: Sproeiers of druppelaars

SummerRain heeft drie soorten sproeisystemen die in combinatie toegepast kunnen worden:

Gazonsysteem - pop-up sproeiers
Bordersysteem - border sproeiers
Druppelsysteem - druppelaars

Bij een normale waterdruk kunt op één buitenkraan het volgende aansluiten: 45 druppelaars óf 15 bordersproeiers óf 1-2 pop-up sproeiers. Dit kan ook gecombineerd 1 pop-up sproeier met 7 bordersproeiers zijn.

Pop-up sproeiers

Op het moment dat u de kraan opendraait, steekt de pop-up zijn sproeikop boven het gazon uit. Een fijne waaier waterdruppels wuift in de door uw gekozen sproeiboog heen en weer over het gras. Deze sproeiers zijn uitermate geschikt voor het beregenen van uw gazon.

Wanner de pop-up sproeier op de juiste wijze geplaatst is dat ondervindt u geen hinder bij het maaien van het gras.

Download de keuzekaart.

Belangrijk voor het sproeiplan:

 • Bij normale druk 1-2 sproeiers per buitenkraan
 • Sproeidiameter is instelbaar van 2 tot 18 meter
 • Sproeihoek is instelbaar van 30° tot 360°

Border / micro sproeiers

Wanneer de bordersproeiers aangaan, hoort u een zacht tintelend ruizen. Al naar gelang de sproeihoek en sproeiboog ziet u een specifieke nevel die bloemen en planten verfrissend bedauwt. Deze micro sproeiers zijn vooral geschikt voor de borders in uw tuin.

Download de keuzekaart.

Cirkelsproeier (360°) - 2, 4 of 8 meter bereik
Halve circkelsproeier (180°) - 4 meter bereik

Belangrijk voor het sproeiplan: 

 • Bij normale druk maximaal 15 bordersproeiers per buitenkraan
 • De sproeibogen van bordersproeiers dienen elkaar te overlappen
 • Bordersproeiers kunnen tot 5 meter van de ringleiding geplaatst worden

Druppelaars

Het druppelsysteem van SummerRain voorziet in druppelaars, die kunnen worden verbonden met een steekpen of een kleine sproeier. Afhankelijk van de waterbehoefte kunnen de druppelaars worden afgesteld op 1, 2 of 4 liter per uur.

Druppelaars zijn met name geschikt voor het beregenen van bloembakken en bloempotten. Planten in bloembakken gedijen veel beter door regelmatige bergegening.

Download de keuzekaart.

Belangrijk voor het sproeiplan:

 • Bij normale waterdruk maximaal 45 druppelaars per buitenkraan
 • Druppelaars kunnen met een klein stukje spaghettislang worden verbonden

Stap 2: Leidingen en koppelstukken

Nu u de tuin met sproeiers heeft uitgetekend is zaak om de sproeiers te verbinden vanuit een waterpunt. Dit wordt gedaan met leidingen, spaghetti (micro) slangen en koppelstukken. Voor de leidingen en slangen adviseren wij rekening te houden met 10-15% extra, zodat u altijd voldoende leiding heeft.

 • Verbind de sproeiers met elkaar richting een waterpunt. Houd hierbij rekening met het maximum aantal sproeiers per buitenkraan. Leidingen zijn niet buigzaam en dienen daarom met 90 graden hoeken getekend te worden.
 • Reken vanuit deze leiding hoeveel meter spaghetti (micro) slang u nodig heeft om de micro sproeiers en druppelaars aan te sluiten.
 • Reken het aantal borderpijpsets uit. Voor iedere micro sproeier heeft u een borderpijpset nodig
 • Bepaal welke koppelstukken u nodig heeft om de leidingen en slangen met elkaar te verbinden. 

Mocht u hier nog vragen over hebben, twijfel niet en neem gerust contact met ons op of bezoek een van onze filialen. Wij helpen u graag verder!

Stap 3: Beregeningscomputer

Een kraan open- en dichtdraaien is niet veel moeite. Maar om vijf uur 's morgens het bed uit te moeten om uw beregeningsinstallatie aan te zetten, lijkt wat te veel gevraagd. Toch is het beter om vlak voor zonsopgang te sproeien, omdat uw planten en bloemen dan drogen vanaf de eerste zonnestralen. Wanneer u 's avonds sproeit blijft alles in de nacht vochtig: een ideale voedingsbodem voor schimmel.

Bovendien is er om die tijd zeker voldoende waterdruk en kunt u wellicht gebruik maken van het goedkope nachttarief. Kortom, een beregeningscomputer vervolmaakt uw sproeisysteem. 

Met een beregeningscomputer stelt u vooraf in wanneer er gesproeid wordt. U kunt met een beregeningscomputer maximaal vier zones aansturen. Via een elektronisch kleppensysteem gaan de zones één voor één aan. Per zone kunt u bijvoorbeeld 2 pop-up sproeiers en 5 micro sproeiers laten functioneren.

Download de keuzekaart.

Stap 3: Beregeningscomputer

Een kraan open- en dichtdraaien is niet veel moeite. Maar om vijf uur 's morgens het bed uit te moeten om uw beregeningssysteem aan te zetten, lijkt wat te veel gevraagd. Toch is het beter om vlak voor zonsopgang te sproeien, omdat uw planten en bloemen dan drogen vanaf de eerste zonnestralen. Wanneer u 's avonds sproeit blijft alles in de nacht vochtig: een ideale voedingsbodem voor schimmel.

Bovendien is er om die tijd zeker voldoende waterdruk en kunt u wellicht gebruik maken van het goedkope nachttarief. Kortom, een beregeningscomputer vervolmaakt uw sproeisysteem. 

Met een beregeningscomputer stelt u vooraf in wanneer er gesproeid wordt. U kunt met een beregeningscomputer maximaal vier zones aansturen. Via een elektronisch kleppensysteem gaan de zones één voor één aan. Per zone kunt u bijvoorbeeld 2 pop-up sproeiers en 5 micro sproeiers laten functioneren.

Download de keuzekaart.

Kunnen we u nog ergens in adviseren?

Kunnen we u nog ergens in adviseren?

Veelgestelde vragen

Kan ik een beregeningssysteem zelf installeren?
Het SummerRain beregeningssysteem is gemakkelijk zelf te installeren. Wanneer u het SummerRain sproeisysteem online of via een van onze dealers bestelt, krijgt u een gemakkelijk stappenplan voor de aanleg meegeleverd. Mocht u hier nog vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.
Waar bestaat een complete beregeningsinstallatie uit?
Een complete beregeningsinstallatie bestaat uit sproeiers of druppelaars, leidingen en koppelstukken en eventueel een beregeningscomputer. Dit maakt het sproeisysteem van SummerRain meer dan compleet!
Wat is het voordeel van het SummerRain systeem?
De voordelen van SummerRain zijn: eenvoudige installatie, volledig naar wens samen te stellen, kwalitatief hoogwaardige materialen, vorst- en zonbestendig, onderhoudsvrij, duurzaam en de beste prijs/kwaliteit verhouding op de markt
Wat kost een beregeningssysteem?
Uiteraard zijn de kosten van een beregeningssysteem sterk afhankelijk van de toepassing en het formaat van de tuin. Voor een gemiddelde Nederlandse tuin heeft u voor minder dan €200,- vaak al een erg compleet beregeningssysteem.
Werkt een beregeningsinstallatie ook zonder computer?
Ja een beregeningsinstallatie werkt ook zonder computer. Het enige is dat u handmatig de kraan open en dicht dient te draaien om het systeem te laten functioneren. Een beregeningscomputer doet dit voor u.
Is een beregeningssysteem te gebruiken voor mijn hele tuin?
Absoluut. Wanneer u een erg grote tuin heeft en beschikt over enkel één buitenkraan, dan zult u de tuin moeten beregenen in meerdere fases. In dit geval legt u dus meerdere systemen/zones aan die u om de beurt koppelt of koppelt aan een beregeningscomputer.
Werkt een beregeningssysteem ook zonder pomp?
Ja, het SummerRain beregeningssysteem werkt zowel met als zonder waterpomp.
Kunnen jullie helpen met een beregeningsplan?
Uiteraard kunnen wij hiermee helpen. Wanneer u vragen heeft over een beregeningsplan voor uw tuin, twijfel niet en neem gerust contact met ons op of bezoek een van onze dealers. Wij helpen u graag verder!
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking