Beregening

Item 1-24 van 170 in totaal item(s)

Beregening: van sproeiers tot slangen

Beregening is het kunstmatig bewateren van een oppervlakte. Dat kan een akker zijn waar een agrariër gewassen op verbouwd, maar dat kan ook een tuin vol bloemen, een strak gazon of een sportveld zijn. Beregenen wordt toepast op plaatsen waar onvoldoende natuurlijke regenval is. Door het toevoeren van water in plaats van of in aanvulling op de natuurlijke regenval met water, kunnen gewassen goed groeien en de kwaliteit van sportvelden kan behouden blijven.

Voor wie op zoek is naar een systeem voor beregening of accessoires en onderdelen voor een beregeningsinstallatie, zoals een pomp of druppelslang, kan bij SummerRain terecht. Bestellen kan makkelijk en snel via de webshop.

Hoe werkt beregening?

Ook in Nederland verandert het klimaat. Seizoenen lijken hier en daar zelfs wat te verschuiven en we kregen de laatste jaren als steeds vaker te maken met droogte en hitte. Niet geheel bevorderlijk voor de groei van planten en gazon, evenals andere oppervlakten die een ruime hoeveelheid water behoeven voor kwaliteitsbehoud, maar dat niet vanzelfsprekend krijgen.

Dankzij beregeningsinstallaties is het mogelijk om het hele jaar door de kwaliteit van begroeiing en diverse velden te waarborgen. Geheel bestuurbaar en naar wens. Dat kan op diverse manieren:

Voor ieder doel is er wel een geschikte oplossing. Een leidingsysteem kan bestaan uit (druppel)slangen, bovengrondse leidingen of juist ondergrondse leidingen, gekoppeld aan diverse sproeiers en vernevelaars. Uiteraard kunnen er geen pompen ontbreken. De pomp moet afgestemd zijn op de tuin of een ander oppervlakte. Het beregeningssysteem is in zijn geheel af te stemmen op specifieke wensen. Aanleggen gebeurt altijd op maat.

Voor advies hierover bent u bij SummerRain aan het juiste adres. Wij weten alles over de pompen, diverse slangen, pvc en micro producten en het aanleggen van tuinberegening.

Wanneer beregenen toepassen?

Beregening is ideaal om toe te passen op plaatsen waar regenwater niet kan komen of waar om welke reden ook onvoldoende (regen)water valt. Om een gazon continu mooi groen te houden is er bijvoorbeeld op de juiste tijdstippen voldoende besproeiing nodig, maar dat geldt ook voor een kunstgrassportveld, zoals een tennis-, hockey- of voetbalveld.

Beregening kan dus toegepast worden om beplanting naar wens te laten groeien, maar ook om de kwaliteit van een sportveld, gazon of paardenbak te behouden. Een beregeningsinstallatie, ook wel bekend als druppelslang of sproeisysteem, kan ervoor zorgen dat de producten in de tuin of kas wel degelijk met voldoende water kunnen groeien.

Tuinberegening met beregeningsinstallatie

Voor beregening die optimaal werkt, is de juiste pomp vereist. Deze moet goed afgestemd zijn op je gewenste sproeibereik. Zowel voor sproeiers als voor druppelslangen is dit van belang, voor een goede verdeling van het water en het bereiken van alle delen.

SummerRain houdt zich als specialist in beregening bezig met het verstrekken en leveren van onderdelen van zowel geavanceerde beregeningsinstallaties als meer simpele sproeisystemen voor particulieren.

Beregeningsaccessoires

Van tyleenslang en beregeningscomputer tot afsluitkap, pompen en PVC verdeler. Op deze pagina staan alle accessoires en benodigdheden voor beregeningsinstallaties. Alles voor tuinberegening is hier te vinden. Zo blijft de tuin het hele seizoen in bloei zonder dat er veel werk aan te pas komt. Een beregeningssysteem kan bestuurd worden via een beregeningscomputer en kent automatische starttijden, waardoor de beregening geheel geautomatiseerd verloopt.

Beregeningsinstallatie en -accessoires bestellen

Alles voor beregening kan bij SummerRain besteld worden. Advies krijgen over welke onderdelen en installatie het beste past bij uw situatie en specifieke wensen? Neem dan gerust contact op. Als technisch groothandelaar hopen we u zo goed mogelijk verder te helpen aan de juiste beregeningsproducten en advies over het aanleggen van slangen, sproeiers, pompen en meer.

Summerrain

Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd aan vergelijking

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en mogelijk ook buiten onze website volgen.